Rychlá finanční a materiální pomoc Válečným Veteránům v nouzi.

Zajištění nového zaměstnání.

 

Pomoc Michalovi Kadavému s novým zaměstnáním 18 až 20 listopadu.
Dobrá zpráva od Michala.
Je to neuvěřitelné ale v pondělí nastupuje do zaměstnání.
Co se povedlo za 2 dny je opravdu nádherné. DĚKUJEME všem, co se zapojili do této akce a hlavně novému zaměstnavateli.
Byl to mazec, ale povedlo se. Přejeme Michalovi hodně štěstí a aby se mu na novém místě líbilo.
Poděkování od Michala:
"Vsem moc dekuji at za sdileni,snahu,telefonaty ci smsky. Ozval se mi pan s praci na farme s ubytovanim a co bylo pro me nejdulezitejsi muzou se mnou i ti dva chlupaci. Jsem vam vsem moc vdecny. Priznavam ze uz jsem neveril ze je v nas jeste nejake dobro, ale ukazali jste mi ze jsem se opet splet....
DEKUJEME."
VETERÁN V NOUZI! JIŽ NESDÍLEJTE !
Hledáme zaměstnání pro VÁLEČNÉHO VETERÁNA.
Vážení Veteráni, přátelé, dámy a pánové.
Oslovil nás jeden Válečný Veterán s žádostí o pomoc při hledání nového zaměstnání.
Jmenuje se Michal Kadavý, je mu 35 let a je vyučený automechanik.
Má řidičské oprávnění B. a žije nedaleko Českých Budějovic.
Bohužel má malý hendikep: má prostřelené koleno. A nyní citujeme jeho slova: ”občas dost bolí a začnu kulhat, ale zvládám vždy dokončit rozdělanou práci. Ale na lezeni po skalách to už není”.
“Žádná práce mi nevadí, rád bych byl někde na farmě nebo kdekoliv, kde nevadí pejsci, mam dva maliňáky a opustit je nemohu. Místo kde by byla ta práce je mi též jedno, nic mě nikde nedrží”.
Tak že celá Česká Republika.
Michal má jedinou podmínkou, ubytování.
Telefon na Michala: 728063843
Koordinátor za N. F.: Jindra Šimek

Finanční pomoc jsme schopni doručit do 48 hodin od podání žádosti. 

První vyplacení částky "Veterán v nouzi" bylo uskutečněno 7.6.2017. Tato pomoc putovala do Chorvatska  Válečnému /INVALIDNÍMU/ Veteránovi v těžke životní situaci.

Ač se jednalo o částku 2000 Kč. pomohlo celé rodině v nejhorších časech. Tuto rodinu také podporujeme potravinami formou HELP balíčků.

♥♥♥ Děkujeme za jakou koliv pomoc.♥♥♥

Číslo transparentního účtu u FIO banky:  3333332015/2010

Číslo transparentního účtu v mezinárodním formátu (IBAN):

Account number in international format IBAN:

CZ1820100000003333332015

Pro transparentnost!

Zveřejňujeme původní žádost Nenada Mišiče v Chorvatštině.

Poštovani,

Ratni veteran i dragovoljac 1.Gardijske brigade TIGROVI te HRVI ... NENAD MIŠIĆ DRAŠKOVIĆEVA 5610000 ZAGREB Broj tel:01/48 15 509 , Broj mobilnog:099 73 97 163Nenad Mišić rođen 18.08.1966. godine u Zagrebu. Od školskog obrazovanja ima završenu osmogodišnju i srednju školu gdje je maturirao u struci ručni alatničar, te iz tog zvanja ima 5 godina radnog iskustva. Završio je i fakultet Poslovne informatike, smjer knjigovodstvo. Nakon odlaska firme u stečaj početkom 90-tih godina dragovoljno se javio u postrojbe Specijalne Policije u Rakitju koja nakon 06.11, 1991, postaje profesionalna brigada..

Sami ulazak u 1. GBR Tigrovi vodi se pod datumom 31.08.1991. iako sam prvi ugovor potpisao 20.06. 1991. Godine.

U ratnim djelovanjima bio je tri puta ranjen u roku od 35 dana. 

Prvo ranjavanje je bilo u mjestu G. Raići dne. 10.09. 1991.

Drugo ranjavanje je bilo u mjestu Varoš dne. 25.09.1991.

Treće ranjavanje je bilo u mjestu Pokupsko dne. 11.10.1991. Treće ranjavanje mu nije priznato iako ima još žive očevice i same sudionike gore navedene akcije.

Zbog samih ranjavanja te narušenog zdravlja i stanja premješten je na lakše radno mjesto u okviru OSRH, gdje ie radio do 31.06.2003, godine.

Nenad Mišić časno je umirovljen, u činu stožernog narednika, te se od 1.07.2003 god. nalazi u invalidskoj mirovini.

Od ostalih bolesti koje ima su ( tromb na desnoj natkoljenici, gastritis, PTSP, zaraženu krv sa svim česticama bojnih otrova, uništeni kičmeni stup tj. Osim ranjavanja u isti I podrobljeni diskusi I 16. gelera koji se još nalaze u tijelu od čega mi se 2. gelera nalaze u krvotoku). Osim gore navedenih bolesti preživio je i moždani udar koji je trajno ostavio posljedice na njegovom tijelu u obliku blokiranja desne strane tijela. Zbog svega gore navedenog u svezi njegovih bolesti konstantno se mora kretati uz pomoć kolica za invalide koja je odobrila invalidska komisija, jer živi na 3. katu, te nikako ne bi bio u mogućnosti barem malo izaći van na svježi zrak.

Nakon odlaska u časnu mirovinu obavljao je razne poslove, kao što je primjer čuvanja fizičkih dobra. Kraće vremensko razdoblje bavio se i osiguranjem osoba. Oženjen je i ima dvoje djece u dobi od 12,5 godina i 13,5 godina. Pošto se njegova obitelj nalazi u vrlo teškoj finanacijskoj situaciji ( cijela mu je mirovina optrečena kreditom I alimentacijom za dijete iz prvog braka), zamoljavamo Vas da mu pomognete oko rješavanja problema financiranja obitelji i djece.

Supruga mu trenutno radi polovicu radnog vremena u KB "Sestre Milosrdnice" radi bolesti sina koji ima alergisku astmu i kronični bronfitis, te zbog raznih pretraga mora češće izostajati sa posla. Sin mu se i nalazi u tretmanu Poliklinike "SUVAG" zbog teškoća u razvoju govora te finoj motorici. Kćer mu ima opstruktivni brohitis te zbog tegoba često je moraju voditi na liječenje u "Senjak", te moraju je voditi i na govorne vježbe u "Suvag".

Supruga mu je teško bolesna ( slijepa je te koristi pomagalo za slijepe prilikom hoda, ima epilepsiju, gastritis, ostoporozu, te je od invalidske komisije proglašena 80% invalidom). Od svoje plaće supruga ne dobija ništa na ruke jer joj je banka sjela na sva primanja zbog kredita. Supruzina primanja iznose mjesećno 1.865,00kn. a na ruke dobija 753.00 kn. Drugi dio plaće prima preko HZZO-a koji je u potpunosti blokiran zbog dugova prama banki I zbog režija koje nisu u stanju redovito plaćati.

Njegova mirovina iznosi mijesečno 5.204,00 kn. ali na ruke dobija 1100,00kn. Jer mu je mirovina opterećena alimentacijom i hipotekarnim kreditom koji je morao podignuti zbog rođenja prvog djeteta, uređenja stana koji nije uređivan 20. godina i pokopa njegovog tasta (dovoz iz Marofa, kupnja grobnog mjesta, uređenje pokojnika te isplata samog sprovoda). Našem ratnom veteranu Nenadu Mišiću zaista je potrebita finanacijska pomoć za uređenje stana koji nimalo ne koristi namijenjenoj svrsi, a nema dovoljno financijskih sretstava za uređenje istog.

Nenad Mišić ratni veteran TIGROVA ne može se kretati jer prima injekcije morfija od patronažne sestre i flastere od 100 mg morfija. Zbog jačine učestalosti bolova uz morfij u inekcijama, flasterima od 100mg. prima i tablete morfija jačine 20 mg. kada nije u mogućnosti primiti inekciju ili flastere. Nije sam u mogućnosti krenuti, te otežano mu je kretanje, jer mu patronažna sestra dolazi svaki dan osim nedjelje .

I NA KRAJU, Vas ovim putem zamoljavamo za rješavanje problema sa financiskom situacijom jer moja obitelj te moja malenkost nismo u stanju riješavati iste, te da svojoj djeci pružimo donekle život i odrastanje. Iako sramotno da moram tako tražiti pomoć ništa drugo mi ne preostaje, jer tražio sam pomoć od svih institucija u RH kojima je to primarno zadaća ali uvijek sam dobijao negativan odgovor ili nikakvo objašnjenje.

Po njihovom sustavu razmišljanja moja obitelj te moja malenkost nemaju uopće prava živjeti a kamoli se razvijati te imati život dostojna čovjeka, koje je dao sve najvrijednije za Našu Domovinu a to je zdravlje.

Dobrovoljne uplate (priloge) možete izvršiti na račun: 

Bohužel jeho účet byl zrušen bankou.

S poštovanjem,

Nenad Mišić

U Zagrebu 17.02. 2016.

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.